Sfaturi culinare

#dezghetare carne #carne #trucuri

Trucul care te ajuta sa dezgheti carnea in mai putin de 10 minute

Una dintre problemele cu care se confrunta toate gospodinele este aceea ca uita mereu sa scoata carnea de la congelator pentru a o gati. Astfel, daca te afli in aceasta situatie si, in plus, astepti si musafiri, trebuie sa afli un truc genial, care te va ajuta sa dezgheti carnea in mai putin de 10 minute fara sa apelezi la cuptorul cu microunde.

 

Metoda este una super simpla si nu ai nevoie de nicio sursa de caldura, de aceea este ideala si atunci cand pleci in vacanta.

Pentru a dezgheta carnea fara prea mari batai de cap, vei avea nevoie de doar doua oale din bucatarie. Pe una dintre ele o vei pune cu gura in jos, iar pe fundul ei vei aseza bucata de carne scoasa din congelator. O vei pune bineinteles intr-o punga. Cealalta oala se umple cu apa, rece ori calaie, si se aseaza peste bucata de carne inghetata. Astfel, in mai putin de 10 minute carnea se va dezgheta, iar tu o vei putea gati rapid. Trucul este simplu deoarece metalul conduce caldura, astfel ca in carne va trece caldura prin aer. In plus, greutatea oalei cu apa va ajuta si ea la grabirea procesului de decongelare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului