Sfaturi culinare

#curatare #sfaturi culinare #ardei rosu #vinete

Trucul simplu pentru a curata vinetele si ardeii copti in cateva secunde

Este sezonul vinetelor si ardeilor copti. Salata de ardei copti si salata de vinete merg de minune impreuna, dar si alaturi de alte aperitive. In plus, salata de ardei copt poate fi consumata si ca garnitura alaturi de fripturi si alte preparate din carne.

 

Sunt usor de preparat, insa cea mai migaloasa parte este curatarea cojii acestora. Este o munca pe care putine gospodine o adora. Pentru majoritatea este insa un adevarat chin sa cureti coaja de la zeci de vinete si ardei copti, mai ales daca te pregatesti pentru a prepara zacusca.

Pentru a scapa de chin, poti apela la un truc simplu, dar deosebit de eficient, care va face curatarea vinetelor coapte si ardeilor copti, o joaca de copil.

Coace vinetele direct pe flacara si ardeii pe o plita. Cand sunt gata, adauga vinetele intr-o oala si ardeii intr-o alta oala. Peste ardei presara putina sare. Acoepra bine, cu un capac, fiecare oala si lasa legumele sa stea in proprii aburi. Acestia vor duce la inmuierea cojii care se va curata mult mai usor.

Dupa 10 minute, scoate legumele si curata-le in mod normal. Vei observa ca sunt mult mai usor de curatat decat inainte.

Surse foto: culinar.ro, gustos.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului