Sfaturi culinare

#gatit sanatos microunde #gatit microunde #trucuri gatit microunde #vase gatit microunde

Trucuri pentru a gati corect si sanatos la microunde

Gatitul la microunde a devenit cea mai populara, rapida si usoara metoda de preparare a alimentelor. Te scapa de grija monitorizarii timpului de coacere a preparatelor si de caldura excesiva din bucatarie, iar alimentele se gatesc in doi timpi si trei miscari. Insa fara respectarea unor reguli esentiale, gatitul la microunde se poate dovedi nesanatos si periculos pentru organism! Iata cum sa gatesti rapid, dar si corect alimentele la microunde!

Foloseste vase potrivite pentru gatit la microunde!


Vasele pe care le folosesti cand gatesti la cuptorul cu microunde au un impact major asupra sanatatii tale.

Chiar daca vasele de plastic sunt folosite frecvent pentru pregatirea si incalzirea mancarurilor, acestea pot emana substante toxice nocive - Bisfenol A - la temperaturi inalte, care pot intra in organism si pot provoca boli grave.

Nu baga niciodata in cuptorul cu microunde vase din metal, hartie sau lemn si evita sa gatesti in cele de plastic sau silicon.

Cele mai rezistente si "sanatoase" vase in care poti gati mancarea la microunde sunt cele din sticla sau yena.

Acopera vasele in timpul gatitului la microunde!


Fie ca incalzesti mancarea sau ca gatesti alimentele la microunde, este important ca vasele sa fie acoperite, In acest fel, permiti caldurii sa patrunda uniform in alimente si sa le gateasca pe toate partile.

In plus, permite prepararea mai rapida a alimentelor care au timp de coacere mare, intrucat caldura se acumuleaza in interiorul vasului si permite patrunderea lor in profunzime.

Asaza corect alimentele in vase!


Gatitul la microunde este rapid si practic, dar daca ai de gand sa preapri o reteta care include multe tipuri de alimente, este important sa tii cont de modul in care trebuie asezate in tava.

Daca vrei ca toate alimentele sa fie bine gatite la scurgerea timpului de preparare, asigura-te ca alimentele cu consistenta mai tare, care se patrund greu, sunt puse la marginea vasului, iar cele care se gatesc repede, in mijloc. In acest fel, cele din exterior se prepara odata cu cele din mijloc, intrucat caldura patrunde dinspre exterior spre interior!

Nu scoate capacele imediat dupa scurgerea timpului!


Daca ai gatit intr-un vas inchis cu capac, este important s aai grija atunci cand il deschizi. In interior, se acumuleaza foarte multi aburi si caldura, iar daca deschizi cu fata deasupra lui, este posibil sa te oparesti. Lasa cateva minute preparatul sa se "relaxeze" dupa expirarea timpului si apoi, deschide cu grija, vasul.

Sursa foto: shimshamkitchen.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.