Sfaturi culinare

#clatite #bere #oua #trucuri clatite

Trucuri pentru clatite perfecte

Clatitele sunt unele dintre deserturile simplu si distractiv de preparat, dar ascund totusi cateva secrete care le fac sa iasa mai pufoase si gustoase! Chiar daca pasul tau favorit in prepararea clatitelor este azvarlirea lor in tigaie, pentru intoarcere, pana la acel moment, este important sa stii sa prepari un aluat de clatite de nota 10! Noi iti oferim cele mai simple si utile trucuri in acest sens!

Foloseste oua de tara!

Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe langa faptul ca le ofera o culoare mai frumoasa, se pare ca, spre deosebire de ouale "de serie", din comert, au albusul mai consistent, ceea ce face clatitele mai pufoase.

Foloseste bere in aluat!

Berea este un alt secret de care se folosesc pana si cei mai iscusiti bucatari ai lumii. In caz ca nu stiai, adaugarea berii in clatite ofera acestora o aroma aparte, o consistenta pufoasa si cateva bule in timpul prajirii, care odata ce se sparg, ofera loc umpluturii sa le patrunda si sa le dea o aroma mai intensa.

Incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate, nu invers!

Nu amesteca mai intai laptele si ouale, pentru ca apoi sa torni faina, intrucat exista mai multe sanse sa se formeze cocoloase. Bucatarii te sfatuiesc sa amesteci mai intai ingredientele uscate intr-un bol, sa faci o gaura in mijlocul lor si sa adaugi acolo celelalte ingrediente, incorporandu-le treptat, din centrul vasului spre exterior.

Strecoara aluatul!

Chiar daca ai respectat toate trucurile pentru evitarea cocoloaselor, este important sa strecori aluatul printr-o sita, pentru a te asigura ca nu a mai ramas niciun cocolos nedorit, care sa strice gustul si textura clatitelor tale.

Lasa aluatul sa se odihneasca jumatate de ora!

Nu incepe sa prajesti clatitele imediat dupa ce ai terminat de facut aluatul. Specialistii in gastronomie te sfatuiesc sa lasi aluatul sa se "relaxeze" 20-30 de minute, pentru a permite amidonului din faina sa se umfle si sa faca clatitele pufoase.

Nu umple imediat clatitele!

Multa lume se repede sa umple clatitele imediat dupa ce sunt gata. Specialistii sustin ca, dupa prajire sau coacere, acestea sunt destul de tari sau crocante, ceea ce face rularea lor imposibila. Acestia te sfatuiesc sa faci serii de cate cinci clatite, pe care sa le acoperi cu un capac si apoi sa le umpli cu bunataturi.

Sursa foto: juliasalbum.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului