Sfaturi culinare

#trucuri #sfaturi culinare #dieta #dieta sanatoasa

Trucuri pentru o dieta sanatoasa si gustoasa

Pentru a avea o dieta sanatoasa si a da o savoare incantatoare mancarurilor, exista cateva trucuri si combinatii de ingrediente. Iata cateva cupluri perfecte de ingrediente care te pot ajuta sa mananci sanatos si gustos!


1. Legume verzi si ulei

Daca adaugi ulei legumelor verzi, vei imbunatati absorbtia de vitamina K, care este indispensabila pentru oase sanatoase si care ajuta la coagularea rapida a sangelui in cazul ranilor deschise.

Te poti bucura in acest sens cu o salata simpla de verdeturi cu vinegreta sau un stir-fry de broccoli si verdeturi de primavara.


2. Mazarea si orezul

Pentru ca majoritatea plantelor prezinta lipsuri in privinta a cel putin un aminoacid esential, ceea ce inseamna ca acestea nu sunt o sursa tocmai ideala de proteine, este bine sa combini cerealele cu leguminoase.

Astfel, vei obtine o variatie perfecta de aminoacizi. De exemplu, mazarea compenseaza foarte bine lipsa orezului.


3. Ouale si spanacul

Ouale contin vitamina D, care ajuta la fixarea calciului din spanac. Poti prepara o combinatie foarte sanatoasa folosind aceste ingrediente. Pentru a-ti prepara un mic dejun sanatos, pune pe o chifla putin spanac si un ou ochi. Poti combina foarte bine ouale si cu sparanghelul.

Sursa foto: ciao.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete