Sfaturi culinare

# ciuperci umplute #cina #retete #desert #sfantul andrei #aperitive #clatite cu portocale

Tu ce meniu pregatesti la cina de Sfantul Andrei? Iata cateva idei!

De Sfantul Andrei, pregateste o cina festiva pentru tine si cei dragi. Poti folosi alimente intalnite in traditiile populare ale acestei sarbatori, ingrediente de post sau poti prepara o cina moderna, plina de culoare si arome.


Aperitive pentru cina de Sfantul Andrei

De Sfantul Andrei, pregateste cateva aperitive festive, pe baza de legume, aromate cu usturoi. In traditia populara, de Sfantul Andrei usturoiul este folosit pentru a apara oamenii de spiritele rele.

Incearca o reteta de cornulete cu usturoi. Fa cornuletele din aluat de casa si serveste-le cu patrunjel tocat.

Un alt aperitiv potrivit pentru o masa festiva si usor de preparat sunt ciupercile umplute. Alege ciuperci Champignon si pregateste o umplutura din ceapa, usturoi, mozarella, patrunjel si pesmet. Ciupercile umplute sunt gustoase si sunt gata in cel mult o jumatate de ora.


Feluri principale pentru cina de Sfantul Andrei

Pestele este unul dintre alimentele cele mai populare in aceasta perioada. Il poti pregati de post, cu ulei vegetal sau cu smantana si unt, dupa preferinte. Fa un peste cu cartofi natur. Serveste pestele cu marar proaspat tocat.

Daca vrei sa faci un meniu de post, pregateste snitele din soia si serveste-le cu o garnitura de cartofi si salata verde.

Incearca o garnitura inedita: fa cartofi lyonezi. Inlocuieste margarina obisnuita cu una vegetala sau cu ulei.


Deserturi pentru cina de Sfantul Andrei

De Sfantul Andrei, fa clatite si alege o umplutura dupa preferinte. Clatitele se fac repede, iar umplutura poate fi aleasa de dulce sau de post, in functie de gusturile personale. Incearca o reteta de clatite cu portocale. Acestea se fac cu lapte de soia, suc de mere si de portocale.

Foloseste merele de toamna pentru un desert dulce, aromat cu scortisoara. Fa un desert la pahar cu mere, frisca, scortisoara si caramel. Preparatul arata foarte bine, include alimente de sezon si este potrivit pentru o cina festiva.


Bauturi pentru cina de Sfantul Andrei

De Sfantul Andrei, prepara cateva pahare de sangria de lamaie. O astfel de bautura revigoranta este potrivita pentru petreceri si mese festive.

Pentru cei care tin post, fa o oala de ceai cu fructe si plante aromatice. Ceaiul cu portocale este o bautura calda, pe baza de sofran, scortisoara si cuisoare. Serveste-l in carafe de sticla transparenta.

Sursa foto: honest-food.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare