Sfaturi culinare

# ulei presat la rece #ulei

Ulei presat la rece de calitate exceptionala? Raspunsul: Cleaspring!

Uleiul este unul dintre cele mai frecvent utilizate ingrediente culinare, dar de multe ori cel mai putin luat in considerare. Este esential pentru aproape tot ceea ce mancam, indiferent daca coacem, prajim si fierbem sau sotam si condimentam. Dar ce face un ulei bun?

Cu o gama diversa de 17, inclusiv ulei de masline extravirgin organic, ulei de rapita, avocado si ulei de nuca, ne-am gandit sa va impartasim ceea ce credem ca este important atunci cand luam in considerare un ulei bun.

Extravirgin vs virgin

Exista o diferenta cheie intre uleiul de masline extravirgin si cel virgin: nivelul de aciditate.
Daca uleiul are un nivel de aciditate mai mic sau egal cu 0,8%, este clasificat ca fiind extra virgin.
Daca uleiul are un nivel de aciditate intre 0,8% si 2%, este clasificat ca virgin.

Orice ulei de masline cu un nivel de aciditate peste acesta se incadreaza in soiurile de ulei de masline mai conventionale.

Extra Virgin este considerat cel mai inalt standard pentru uleiul de masline deoarece are mai putine impuritati, are o aroma mai fructata si isi pastreaza mai mult din valoarea sa nutritiva. Pe masura ce nivelul de aciditate creste, uleiul tinde sa-si piarda mai mult din aroma si din proprietatile nutritive.

Cu Clearspring, obtineti un ulei de masline extravirgin de calitate superioara, organic, extras la rece, din Italia (care este considerata caminul celor mai bune uleiuri de masline din lume).

Presat la cald vs presat la rece

Exista doua metode principale prin care se extrage uleiul: presarea la cald si la rece.
Dupa cum sugereaza si numele, presarea la cald este atunci cand se utilizeaza caldura si chiar substante chimice suplimentare pentru extragerea uleiului, iar presarea la rece este atunci cand produsul brut este presat fara a fi aplicata caldura externa.

Presarea la cald este folosita pentru a face uleiuri conventionale, pentru piata de masa, deoarece procesul este mai rapid, mai ieftin si poate produce mai mult ulei.

Presarea la rece este pur si simplu presarea ingredientelor din nuci si seminte fara surse externe de caldura sau substante chimice aplicate procesului. Acesta din urma permite uleiului sa-si pastreze mai mult aroma si valoarea nutritiva, creand un produs de calitate superioara.

Rafinat vs nerafinat

Odata ce uleiul este extras din ingredientul brut, acesta trebuie procesat in continuare pentru a indeparta orice particule reziduale care ar putea ramane de la presare.
Uleiurile se vor imparti in doua categorii in aceasta etapa: rafinate si nerafinate.

La fel ca procesul de presare, caldura este unul dintre elementele cheie care defineste metoda.
Uleiurile rafinate sunt supuse presiunii termice in aceasta etapa. Aceasta din nou, este o metoda de piata de masa, care este mai rapida si mai ieftina. Uleiul poate suferi, de asemenea, procese ulterioare, in functie de destinatia produsului final.

Uleiul nerafinat este procesat mult mai usor folosind filtre, mai degraba decat caldura dupa extractie. La fel ca presarea la rece, aceasta ajuta uleiul sa-si pastreze aroma si proprietatile nutritive, care altfel ar fi degradate odata cu aplicarea caldurii externe.

Calitate Clearspring

In calitate de sustinatori ai alimentelor delicioase, de calitate premium, produse in mod durabil, nu veti fi surprinsi ca toate uleiurile Clearspring sunt presate la rece, nerafinate si organice. Credinta lor este ca alimentele nu trebuie doar sa aiba un gust grozav, ci si sa ofere cat mai multa valoare nutritiva.

Speram ca ati gasit util acest scurt ghid pentru alegerea unui ulei de gatit bun. Descoperiti gama completa de uleiuri organice Clearspring online si in magazinele fizice Paradisul Verde din Brasov, Bucuresti si Cluj.

Sursa foto: paradisulverde.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare