Sfaturi culinare

#portocale #retete #bauturi #sfaturi culinare #suc de portocale

Utilizari inspirate ale sucului de portocale in bucatarie

Sucul de portocale este una dintre cele mai populare bauturi ale sezonului cald si unul dintre cele mai sanatoase alimente pentru micul dejun. Daca, insa, sucul de portocale stoarse nu te mai satisface, descopera noi utilizari inspirate ale acestuia.

Sucul de portocale contine vitamina C, calciu si nutrienti importanti pentru organism. Invata sa-l folosesti in sosuri, deserturi si alte preparate pline de inspiratie:

1. Fa inghetata pe bat cu suc de portocale

In timpul verii, copiii vor sa consume diverse sortimente de inghetata. Insa cele din comert pot contine mult zahar si conservanti. Amesteca niste iaurt de vanilie cu suc de portocale si pune-l in tavita de gheata, impreuna cu cateva betigase. Preparatul va fi mai sanatos decat cel cumparat.

2. Aromeaza puiul cu suc de portocale

Daca obisnuiesti sa folosesti bere peste puiul la gratar, inlocuieste aceasta bautura cu sucul de portocale. Aroma de portocala va aroma carnea.

3. Fa cuburi de gheata aromate

Aromeaza banalele cuburi de gheata cu niste suc de portocale. Le poti folosi, apoi, in orice bautura rece care se potriveste cu citricele. Raceste ceaiul rece cu cuburile aromate sau pune-le intr-un punch de vara.

4. Fa prajituri cu suc de portocale

Foloseste sucul proaspat de portocale pentru a aroma blatul unei prajituri sau pentru a pregati glazura.

5. Pregateste o marinata cu suc din portocale

Amesteca sucul de portocale cu niste suc de lamaie sau de la alte citrice, adauga condimente, ulei de masline si plante aromatice pentru a obtine o marinata. Da, apoi, carnea de pui prin aceasta marinata si va avea arome unice, de vara. Pe langa carnea de pui, se pot marina si alte preparate, precum vita, porcul, rata si unele legume.

Chiar si pestele poate fi aromat cu niste suc de portocale. Acesta din urma trebuie sa fie sarat si amestecat cu usturoi, sare si piper. Cu acest sos se freaca pestele, dupa care se pune la cuptor sau pe gratar.

6. Foloseste sucul de portocale la muraturi

Aciditatea sucului de portocale este suficient de mare incat sa-l faca un ingredient potrivit pentru unele retete de muraturi.

7. Prepara un dresssing pentru salata din suc de portocale

Salatele usoare de vara sunt foarte potrivite pentru un dressing din citrice. Aciditatea acesteia poate juca rolul unui otet balsamic. Amesteca niste suc de portocale si de grapefruit si serveste-l impreuna cu salata verde, branza degresata, somon afumat si bucatele de fructe.

Foto : random-orange-juice.blogspot.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.