Sfaturi culinare

#ustensile bucatarie #ustensile gatit #sfaturi practice # sfaturi gatit

Utilizari nebanuite pentru ustensilele din bucatarie

Economiseste bani si spatiu oferind ustensilelor deja regasite in bucatarie intrebuintari noi la gatit. Banala razatoare se poate dovedi o ustensila ingenioasa pentru prepararea chips-urilor din cartofi sau a sucului de tomate, foarfeca de bucatarie poate fi utilizata pe post de feliator pentru pizza si alte prajituri, iar furculita poate fi folosita pentru a scoate samburii cireselor sau visinelor. Iata cum poti refolosi cele mai comune ustensile de bucatarie!

Furculita

Furculita poate avea intrebuintari multiple in bucatarie. Poate fi folosita pentru scoaterea samburilor din fructe, pentru batutul oualor sau pentru intoarcerea fripturilor pe gratar, in lipsa unei ustensile specifice.

Razatoarea

Razatoarea te ajuta sa economisesti bani, intrucat poate avea intrebuintari multiple in timpul gatitului. Poate fi utilizata pentru felierea cartofilor, astfel incat sa obtii chipsuri perfecte sau pentru obtinerea piureului de tomate. Curatarea rosiilor de coaja devine mai usoara atunci cand ai razatoare. In plus, te ajuta sa scapi de cosmarul tocatului cepei si lacrimatului, ajutandu-te sa o maruntesti din doar cateva miscari.

Lingura de lemn

Stiai ca banala lingura de lemn poate fi folosita pe post de termometru pentru uleiul incins? Daca vrei sa stii cand uleiul din tigaie ajunge la temperatura corecta pentru prajire, introdu usor lingura in el. Daca uleiul incepe sa faca bule pe marginea lingurii, inseamna ca este gata pentru adaugarea ingredientelor.

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai versatile electrocasnice din bucatarie. Reincalzirea mancarii a devenit o utilitate secundara a acestui aparat. Te ajuta sa gatesti preparate complexe, dar si sa scapi de topitul ciocolatei la bain marie sau de topirea untului pe aragaz. Cuptorul iti ofera ciocolata sau untul topit de care ai nevoie in doar cateva secunde.

Prosopul de bucatarie

Prosopul de bucatarie se dovedeste a fi de mare ajutor atunci cand nu ai o oala speciala pentru gatit la bain marie. Acelasi efect il poti obtine si daca asezi un prosop de bumbac pe fundul unei oale si adaugi apoi apa si ingredientele pe care vrei sa le prepari prin aceasta tehnica.

Masina de tocat carne

La prima vedere nu pare, dar masina de tocat carne isi merita investitia cu varf si indesat. Poate fi utilizata pentru obtinerea spaghetelor sau pastelor de tip noodles, pentru prepararea sucului de rosii sau chiar pentru faramitarea biscuitilor sau nucilor.

Sursa foto: hajdpark.mk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare