Sfaturi culinare

#ustensile bucatarie #strecuratoare #sfaturi culinare #cum sa folosesti #bucatarie

Utilizari noi ale strecuratoarei in bucatarie. Ce ustensile de gatit poti improviza din ea?

Strecuratoarea este o ustensila destul de banala de bucatarie, folosita pentru separarea alimentelor solide de cele lichide, careia prea putina lume ii acorda atentia cuvenita. Ei bine, strecuratoarea s-a "emancipat" si a castigat cateva roluri noi in bucataria moderna, dovedindu-se a fi o ustensila versatila si mai mult decat utila. Descopera ce alte ustensile de gatit poti improviza din ea!

Spalarea fructelor si legumelor

Strecuratoarea este o ustensila grozava pentru spalarea corecta a legumelor si fructelor. Frunzele de salata, cirese, afinele si alte fructe de mici dimensiuni se spala perfect in strecuratoare, avand beneficiul si de a se scurge foarte bine si de a se usca mai repede, pentru a fi folosite in preparate.

Prepararea taiteilor

Nicio ciorba nu iese mai buna decat cea preparata cu taitei facuti in casa, nu-i asa? Nu te gandi sa arunci banii pe o masina de facut taitei. Prepara un aluat un pic mai subtire decat de obicei, apoi pune-l in strecuratoare si apasa bine in aluat cu mana sau lingura, astfel incat prin gaurile sitei sa iasa taiteii. Spre deosebire de taiteii clasici, acestia nu necesita uscare, ci trebuie pusi direct in apa colotinda cu putina sare si ulei, la fiert, astfel incat sa nu se lipeasca intre ei.
 
Capac pentru tigaia de prajit
 
Ai dezvoltat o adevarata "fobie" pentru prajirea alimentelor in tigaie si nu neaparat din cauza faptului ca acest mod de gatire este nesanatos, ci pentru ca ori de cate ori prajesti un ou sau carnat, jumatate din ulei "zboara" direct pe pielea si hainele tale. Nici cand pui un capac normal, lucrurile nu se imbunatatesc mai mult, intrucat atunci cand il ridici si aburii depusi pe interiorul capacului incep sa se prelinga in uleiul fierbinte, incepe iarasi "scandalul". Strecuratoarea asezata deasupra tigaii, pe post de capac, permite eliberarea aburilor si impiedica picaturile de ulei sa sara.
 
Steamer pentru prepararea legumelor la aburi
 
Nu trebuie sa arunci banii pe un steamer pentru a-ti prepara legume la aburi. Pune o oala cu putina apa pe foc, ia-ti o strecuratoare metalica cu "picioruse" si pune cateva legume in ea, apoi asaza ustensila in apa care fierbe, avand totusi grija ca apa sa nu atinga legumele.
 
Sita pentru prajirea alimentelor
 
Daca nu ai o friteuza, improvizeaz-o. Toarna mai mult ulei intr-o oala inalta, apoi pune cartofii, carnea sau alimentele pe care vrei sa le prajesti intr-o strecuratoare si introdu-o in uleiul incins. Scoate-o cand sunt gata preparatele.

Foto:inhabitat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului