Sfaturi culinare

# viermii galbeni comestibili #viermi galbeni #mihaela bilic

Viermii galbeni, aprobati ca aliment nou in Uniunea Europeana. Ce spune despre ei Mihaela Bilic

Viermii galbeni sunt un nou aliment aprobat de Uniunea Europeana pentru consum uman. Aceste insecte se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate, întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare. Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat ca viermii galbeni reprezinta o obisnuinta alimentara pentru alte popoare. 

"Viermele acesta de făină, din câte îmi amintesc, bunica dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că el de dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime. Şi în mălai şi în făină aveam. Nu este nicio tragedie în asta. Tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Altfel, dacă privim obiceiurile alimentare ale altor ţări, mai ales dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită, de mulţi ani. 

Cu siguranţă, dacă aflăm ulterior că am consumat aşa ceva, realizăm că nici măcar nu ne-am dat seama. Gustul este similiar celorlalte proteine, iar dacă mai sunt şi prăjite aş putea spune că pot fi delicioase.Cu siguranţă, la capitolul sănătate, nu avem de ce să ne temem. Aici este vorba doar de nişte surse de proteine care sunt  impuse de piaţă. Dacă avem de ales între piept de pui clasic şi insecte, s-ar putea să alegem pieptul de pui, pentru că sutnem obişnuiţi cu el, dar în alte ţări, aceste opţiuni nu sunt disponibile, şi atunci, când nu ai alte surse de proteine (Africa, Asia), ele pot constitui, din punct de vedere nutritiv, o chestiune extrem de interesantă pentru o organism, o opţiune. Proteinele sunt esenţiale şi atunci, indiferent din ce le luăm, important este să le luăm'', a spus Mihaela Bilic, duminică, în cadrul emisiunii News Magazine de la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului