Sfaturi culinare

#omleta pufoasa #retete omleta #preparare omleta #omleta

Vrei sa faci o omleta pufoasa? Urmeaza acesti 4 pasi

Omleta pare usor de preparat si ai crede ca iese foarte gustoasa oricum ai face-o! Din pacate nu este chiar asa. Daca vrei sa prepari cea mai pufoasa si savuroasa omlete este foarte important sa urmezi patru 4 simpli, insa esentiali. Iata care sunt acestia:

 

1. Bate foarte bine ouale inainte de a le pune in tigaie. Acestea trebuie sa capete o textura uniforma, fara bucati nemestecate de albus sau galbenus. Atunci cand sunt batute energic, patrunde aerul, care ajuta ca omleta sa devina pufoasa.

2. Nu uita ca omeleta continua sa creascachiar si dupa ce tigia a fost luata de pe foc. Astfel, imediat ce ai obtinut textura dorita, pune-o in farfurie.

3. Prajeste omleta la foc mic. Daca focul este prea tare omleta se poate usca sau arde.

4. Cand pui ouale in tigaie, foloseste o spatula pentru a invarti oul in cercuri in jurul tavii. Acest proces va ajuta la obtinerea unei consistente cremoase si va pastra omleta pufoasa. Invarte cu spatula sau lingura pana cand ouale par ingrosate, pentru a obtine omleta moale.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete