Sfaturi culinare

#zmeura #fructe #fruct #fructe de vara #culinar

Zmeura, cum o alegi si modalitati de depozitare

Alaturi de capsuna, zmeura este una dintre cele mai des intalnite fructe de vara. Si cum sensibilitatea ei este si mai mare decat cea a capsunii, trebuie cumparata si pastrata in anumite conditii. Iata cateva sfaturi despre cum sa cumperi si sa pastrezi zmeura.
 

Cum sa alegi zmeura
 

Zmeura este si ea foarte perisabila, de aceea ar trebui cumparata cu maxim doua zile inainte de folosire. Alege fructele care sunt ferme, implinite si de o culoare aprinsa , fereste-te de cele moi sau zemoase.

Daca achizitionezi fructe preambalate, asigura-te ca nu sunt ambalate prea strans, ca nu sunt lovite si ca din ele nu a curs zeama. Pentru ca zmeura este disponibila in lunile de vara si toamna, din iulie pana in octombrie, le poti gasi in piata si in magazinele unde se comercializeaza fructe, pe timpul iernii gasindu-se in supermarket-uri.
 

Cum sa depozitezi zmeura
 

Cum fructele de vara se pastreaza cel mai bine in frigider , nici zmeura nu face exceptie. O poti pune in frigider, atunci cand intentionezi sa o consumi in decurs de doua – trei zile, sau in congelator , daca vrei sa o pregatesti ulterior.

Nu o spala inainte de o pune in frigider, insa alege fructele stricate sau cu inceput de stricat pentru ca acestea le vor contamina si pe celelalte. Aseaza fructele de zmeur fie in recipientul in care le-ai cumparat, fie pe o farfurie, cu un prosop de hartie deasupra si o folie de plastic deasupra. Nu strange prea tare folia de plastic, pentru a nu le strivi, insa nu lasa locuri pe unde fructele sa cada din farfurie.

Nu lasa zmeura la temperatura camerei mai mult de cateva ore, iar in perioada in care se afla in afara frigiderului nu o lasa sa stea in zone expuse la soare, la lumina sau la caldura.

Daca alegi varianta de a le pune la congelator, spala fructele usor, fie scufundandu-le usor, fie trecandu-le pe sub un jet subtire de apa. Usuca-le cu un prosop de hartie si aseaza-le pe un singur strat intr-o tava sau cratita plata, pe care o vei baga in congelator. Dupa ce s-au inghetat, transfera-le intr-o punga de plastic si baga-le iar in congelator. Daca le vei adauga si putin suc de lamaie, acesta le va ajuta sa isi pastreze culoarea vie pentru mai mult timp.
 

Sursa foto : flameia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete