Sfaturi culinare

#functii #dotari #electrocasnice #bucatarie #paine #retete #culinar #masina de paine

5 retete de paine alba pentru masina de facut paine

Din ce in ce mai multa lume prefera masinile de facut paine, deoarece se economiseste timp si energie. In plus, painea facuta in casa este mult mai gustoasa si mai hranitoare decat cea care se gaseste in comert.

Cantitatile se vor adapta in functie de capacitatea masinii pe care o detii.

Foloseste functia de control a rumenirii pentru a stabili cat de maronie sau de crocanta sa fie painea pe care vrei sa o prepari.


Paine alba cu tarate de grau

  • 8 linguri tarate + faina alba pentru a completa pana la 350 g;
  • 270 ml apa;
  • 2 linguri ulei (se poate folosi ulei de floarea soarelui sau de masline, in functie de preferinte);
  • 2 lingurte de zahar;
  • 1 si ½ lingurite sare;
  • 1 si ½ lingurite drojdie uscata.


Tips: Faina si taratele se pun mai intai intr-un catron separat si se amesteca pentru a nu ramane mai multe tarate intr-un loc, apoi se pun in masina. Se adauga restul ingredientelor in ordinea indicata in manualul de utilizare si se porneste masina pe programul de aluat.


Paine cu miere si fulgi de ovaz

  • 360 g faina alba ;
  • 35 g fulgi de ovaz;
  • 250 ml apa;
  • 2 linguri miere;
  • 1 lingura ulei vegetal;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita drojdie uscata.


Tips: Ingredientele se adauga in masina in ordinea specificata in cartea de instructiuni.


Paine aromata cu nuci

  • 450 g faina alba;
  • 230 ml apa;
  • 2 linguri unt;
  • 1 si ½ lingurite lapte praf;
  • 2 lingurite zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 2 lingurite drojdie;
  • 1/3 cana stafide;
  • 1/3 cana nuci.


Tips: Stafidele se adauga la primul semnal sonor. Reteta trebuie adaptata in functie de tipul masinii pe care o detii.


Paine traditionala de casa cu cartofi

  • 500 g faina;
  • 250 g cartofi;
  • 2 pliculete drojdie uscata;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 2 lingurite sare;
  • 250 ml apa.


Tips: Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se toaca foarte bine. Se adauga ingredientele in masina de paine si se porneste programul de framantare.


Paine delicioasa cu lapte si mac

  • 350 g faina;
  • 140 ml lapte;
  • 1 ou;
  • 80 g margarina;
  • 35 g zahar;
  • 45 g seminte mac ;
  • 1 lingurita drojdie uscata;
  • 1 lingurita sare .


Tips: Incalzeste putin laptele inainte de a-l pune in masina de paine.

 

 

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare