Sfaturi culinare

#bere #bauturi reci #retete ziua barbatului

Ce mancaruri servesti alaturi de bere

Berea este una dintre cele mai populare bauturi pentru o intalnire intre prieteni. De Ziua Barbatului sau la o iesire la iarba verde , serveste berea alaturi de preparatele cele mai potrivite.

Ce mancaruri poti combina cu bere
 

Berea este o bautura care se preteaza la multe combinatii , de la aperitive la deserturi.

La orice gratar si in general la fripturi poti servi bere. Gratarele facute in aer liber, la iarba verde, sunt cu atat mai gustoase prin combinatia aromelor eliberate de carnea facuta si parfumul racoritor al bauturii. Pe langa celebrii mici, poti face fripturi de pui, vita, porc etc.

Daca iti plac aripioarele de pui, prepara-le dupa reteta preferata si serveste-le alaturi de bere. Chiar si fructele de mare sau pestele sunt mancaruri care pot fi insotite de un pahar cu bere. Pizza este un fel principal care se serveste fie cu vin, fie cu bere, ambele combinatii fiind potrivite.

In ceea ce priveste aperitivele, acestea trebuie sa fie usoare. Salatele se potrivesc si ele cu aceasta bautura.

In ceea ce priveste deserturile, ar trebui sa te orientezi dupa preparate pe baza de ciocolata neagra . Ingredientele din ciocolata si cele din bere se pun reciproc in valoare. Desigur, pentru un gustari simpliste, semintele prajite cu mirodenii sau floricelele reprezinta alegeri potrivite.
 

Retete pentru un meniu cu bere
 

Un preparat pe care orice barbat l-ar aprecia il reprezinta pulpele la cuptor, gatite cu bere. Reteta este simpla si are foarte putine ingrediente.

Daca iti place pestele pane, poti sa-i faci o crusta folosind faina si bere. Este un preparat inedit si gustos, potrivit pentr o masa intre prieteni.

Pentru o iesire la iarba verde, burgerii nu pot lipsi de la petrecere. Fa o reteta de burgeri din carne de vita si serveste-i cu bere rece.

O gustare foarte potrivita cu bere o reprezinta semintele prajite in cuptor, aromate cu diverse condimente. O astfel de gustare ar trebui servita acasa sau intr-o atmosfera relaxata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare