Sfaturi culinare

#branza #brie #lapte

Ce trebuie sa stii despre branza Brie

Branza brie este una dintre cele mai cunoscute feluri de branzeturi din lume. De origine franceza, branza Brie este facuta din lapte de vaca si poate fi servita in multe feluri, de la simple sandwich-uri la deserturi cu fructe.

Branza frantuzeasca Brie isi are originile in secolul al XIII-lea, unde era fabricata, in apropiere de Paris. Exista totusi o legenda din secolul al VIII-lea care spune ca imparatul Charlemagne a degustat aceasta branza intr-o manastire din Reuil-en-Brie si a fost foarte impresionat de acest produs cremos si aromat. Se considera ca prima data branza Brie a fost fabricata in sudul Frantei, in Seine-et-Marne, insa Brie a devenit cu timpul o branza internationala.
 

Cum sa recunosti branza Brie
 

Branza Brie este albicioasa si are un miez rotofei si lucios. Aroma sa este una usor picanta si fructata. Cand o apesi cu degetul, suprafata ar trebui sa fie ferma, iar miezul sa aiba o aroma proaspata, fara a fi umed.

Daca vei cumpara numai o bucata de branza Brie, miezul trebuie sa fie moale si lucios. Pielita nu trebuie sa fie maronie si miezul nu trebuie sa miroasa a amoniac, deoarece sunt semne ca branza nu mai este proaspata.
 

Cum sa folosesti branza Brie in bucatarie
 

Poti folosi branza Brie intr-un platou cu branzeturi si fructe. De asemenea, aceasta este foarte potrivita pentru sandwich-urile cu carne de vita. Cea mai potrivita paine pentru Brie este painea crocanta. De asemenea, poti folosi si biscuiti din faina integrala.

In cazul in care vrei sa o servesti alaturi de o bautura, alege un vin Sauvignon Blanc sau o sampanie.
Pentru a o depozita corespunzator, impacheteaz-o bine si pune-o in frigider. Inainte de a o servi, scoate-o din frigider si las-o pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi foloseste-o cum doresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului