Sfaturi culinare

#carne #tocator #pui

Cum depozitezi si pregatesti carnea de pui pentru gatit

Carnea de pui este un aliment versatil in bucatarie, are un pret accesibil si un gust bun, atuuri care o fac un ingredient folosit in toate bucatariile lumii. Exista insa unele proprietati ale carnii de pui de care este bine sa tii cont atunci cand trebuie sa o depozitezi sau sa gatesti cu ea.

1 Depoziteaza cu grija carnea cruda
 

Carnea cruda este purtatoare de bacterii si paraziti, inclusiv salmonella , astfel incat este deosebit de important sa respecti cateva reguli de igiena . Bacteriile se pot dezvolta la o temperatura mai mare de 4 grade Celsius si mai mica de 60 de Grade. De aceea, este bine sa o depozitezi in frigider , evitand zonele cele mai putin reci.

De asemenea, carnea cruda poate contamina celelalte alimente din frigider care urmeaza sa fie consumate fara sa fie gatite la foc. Din aceasta cauza este necesar sa ambalezi carnea si sa o asezi la distanta de restul alimentelor, avand grija sa fie inchisa etans, pentru ca zeama sa nu curga peste alte mancaruri. Carnea de pui cruda nu se lasa descoperita, asezata la intamplare intr-un vas.
 

2 Spala bine carnea de pui
 

Spala bine carnea de pui inainte de a o folosi in mancare, pentru a elimina zeama si resturile.
 

3 Foloseste un fund de lemn special
 

Trebuie sa ai un tocator numai pentru carne. Dupa ce ai terminat de taiat carnea pe el, spala-l bine cu apa si detergent de vase , apoi pune-l deoparte. Nu taia pe el alte alimente, precum zarzavaturile, deoarece le vei contamina cu bacteriile din carnea cruda. Este indicat sa folosesti un tocator cu o suprafata rezistenta, care nu prezinta pori in timp.
 

4 Spala-te pe maini
 

Dupa ce ai terminat ce aveai de facut cu bucatile de carne de pui, spala-te pe maini de fiecare data inainte de a face altceva.
 

5 Decongeleaza carnea de pui
 

Carnea ed pui poate fi decongelata punand-o la frigider, in chiuveta sub un jet de apa sau in cuptorul cu microunde. Ai grija unde o asezi pentru a evita scurgerea sucului in aparat, peste mancaruri sau alte lucruri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului