Sfaturi culinare

#mere #fructe #fructe de toamna

Cum sa alegi si sa depozitezi merele

Fie ca sunt rosii, galbene sau verzi, merele sunt fructe pe care le gasesti in tot timpul anului. Din livada casei, din piata sau din supermarket , aceste fructe rotunde pot fi pastrate pana anul urmator, daca sunt tinute in conditii corespunzatoare. Iata cateva sfaturi in acest sens.
 

Cum sa alegi merele
 

Atunci cand cumperi mere proaspete, din piata sau din supermarket, cauta fructele sanatoase: sa aiba coaja intreaga, fara urme de taieturi sau zgarieturi, fara zone moi sau pete.

Inainte de a le pune in cos, ia-le in mana si verifica-le sa aiba o greutate potrivita pentru marimea pe care o au si sa nu fie lovite. Miroase-le si alege-le cu un miros fumat , viu, ferindu-te de cele cu miros de acru.

Merele trebuie sa fie ferme si sanatoase pentru ca un mar stricat intr-o lada cu alte fructe va duce la stricarea celorlalte fructe din lada.
 

Cum sa depozitezi merele
 

Atunci cand le pregatesti pentru a le pastra pentru iarna, merele trebuie alese cu grija, fara a fi spalate. Orice urma, pata sau zona moale sau intarita trebuie sa fie un semn ca acel fruct trebuie scos dintre cele care merg la pastrare intregi, proaspete.

Pentru pastrarea merelor in stare proaspata cat mai mult timp ai nevoie de ladite din lemn, in care fructele sa beneficieze de aerisire . Inainte de a le pune in ladite, le poti inveli in hartie, insa acest lucru nu este unul neaparat necesar. Aseaza laditele in spatii bine aerisite, prin care sa circule aerul si verifica-le macar o data pe saptamana, pentru a inlatura merele care au fost afectate intre timp.

Daca depozitezi merele pentru o perioada scurta de timp, le poti lasa la temperatura camerei sau le poti pune in frigider . Ferste-te insa de zonele foarte calduroase sau foarte reci – nu le aseza langa o sursa de caldura, ci lasa-le mai degraba intr-o zona putin mai racoroasa, ferite si de lumina puternica.

In cazul in care alegi sa le pui in frigider, aseaza-le in lada pentru legume si fructe. Daca nu mai ai loc in lada, le poti pune in frigider, insa utilizeaza pentru acest lucru o punga perforata.

Nu le spala decat inainte de a le consuma.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare