Sfaturi culinare

#fructe de toamna #fructe #prune

Cum sa alegi si sa pastrezi prunele

Prunele sunt fructe de vara - toamna, foarte bogate in vitamine si minerale, bune pentru organism. Insa alegerea si pastrarea lor pentru mai mult timp nu sunt stiute de toata lumea. Iata cateva sfaturi despre cum sa alegi si sa pastrezi prunele la tine acasa.
 

Cum sa alegi prunele
 

Prunele pot avea diferite culori si umbre, de aceea este dificil sa le recunosti pe cele mai bune. Alege-le pe cele care au coaja intreaga, fara urme de zgarieturi sau taieturi . Fereste-te de cele foarte moi si cu pielita patata.

Cauta-le pe cele tari, cu miezul si coaja ferme, insa nu tari. Nu ocoli fructele cu o pudra alba pe coaja, acesta este semnul ca prunele respective nu au fost manevrate prea mult cu mainile. Vezi sa aiba o culoare vie si uniforma, ocolind fructele cu urme de alte culori. Apasa-le usor cu varfurile degetelor, pentru a-ti da seama de textura miezului: fereste-te de cele cu portiuni cu miez mai moale.

Daca vrei poti si sa mirosi fructele inainte de a le cumpara: trebuie sa aiba o aroma usor dulce si fina. Fereste-te de cele cu miros acru.
 

Cum sa coci prunele acasa
 

Daca ai cumparat prune care nu sunt complet coapte , ar fi bine sa stii ca le poti coace la tine acasa: pune-le intr-o punga de hartie, pe care o inchizi la gura si lasa-le la temperatura camerei doua – trei zile. Scoate-le din punga atunci cand sunt destul de coapte pentru gustul tau.
 

Cum sa pastrezi prunele
 

Fructele pe care nu le-ai consumat le poti tine la frigider sau la congelator . Daca le vei consuma in decurs de cateva zile, pune-le in lada de legume a frigiderului.

Insa daca le vei folosi peste mai mult de o saptamana, congeleaza-le: spala-le, lasa-le sa se usuce, scoate-le samburii si aseaza-le intr-o punga pe care o vei pune in congelator. Astfel vor rezista mai bine de sase luni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete