Cum sa...

#spanac #legume

Cum sa alegi spanacul

Spanacul este o leguma bogata in vitamine si saruri minenale, avand calitati curative pentru organism. Leguma se consuma atat in stare cruda cat si gatita. Atunci cand cumperi spanac este bine sa fii atent la anumite semne, pentru a fi sigur ca faci o alegere corecta.

Se crede ca spanacul ar fi originar din Persia si ar fi fost adus in China in secolul VII, in timp ce in Europa aceasta leguma ar fi fost introdusa abia in secolul al XI-lea, in Spania.


Cum alegi spanacul


Frunzele spanacului trebuie sa fie de un verde vibrant, patrunzator. Ele trebuie sa aiba un aspect proaspat, delicat (dar ferm) si fara imperfectiuni. Frunzele ofilite, patate sau cu o pelicula cleioasa sunt semne ca leguma nu mai este buna de consum.

Aroma spanacului este una dulce-amaruie.

Verifica coditele frunzelor de spanac. Acestea nu trebuie sa aiba portiuni sau semne de ingalbenire.

Evita sa cumperi spanac din locurile impovizate, unde spanacul a stat in soare si praf. Chiar daca este udat din cand in cand pentru a-l inviora sau pentru a-i da un aspect mai atractiv, textura frunzei nu mai este aceeasi. Fiind destul de delicat, este mai bine sa nu iei o legatura plina de praf sa de pamant, deoarece iti va fi greu sa speli foarte bine frunzele.

Nu uita sa-l depozitezi corespunzator odata ajuns acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare