Sfaturi culinare

#culinar #bucatarie #sfaturi

Cum se ascute un cutit de bucatarie

Un cutit de bucatarie care nu isi face treaba asa cum ar trebui, este un motiv de enervare si chin pentru orice gospodina . Totusi, acest lucru este cea mai mica problema daca, o data la cateva luni, ascuti toate cutitele din bucatarie.
Pentru a realiza acest lucru ai nevoie de:
  • O piatra pentru ascutit cutite
  • O lingura de apa sau ulei.

Cum se face:

  • Piatra speciala se aseaza pe o suprafata dreapta si stabila , dupa care se umezeste cu o lingura de apa sau ulei.
  • Lama cutitului se aseaza oblic si se freaca apoi de piata cu miscari inainte si inapoi.
  • Operatiunea trebuie sa dureze cel putin un minut , pana cand lama cutitului pare sa fie suficient de ascutita si stralucitoare.
  • La final cutitul se verifica taind o felie de paine. Daca painea se taie cu usurinta, lama cutitului este destul de ascutita, iar daca nu, trebuie continuata ascutirea sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare