Sosuri

#sosuri #sos pesto #retete pesto #retete sos pesto

3 retete fabuloase de sos pesto pe care trebuie sa le incerci

Pesto este un sos italian, popular pe malul Mediteranei, dar si in restaurantele din Italia si Franta. In prezent si magazinele din Romania sunt ticsite cu diferite sortimente de pesto cu rosii, ardei, alune sau nuci. Insa cea mai indicata metoda de a savura aceasta pasta aromata este aceea de a o pregati la tine acasa. Iata 3 retete fabuloase de pesto pe care ar trebui sa le incerci!

1. Pesto cu busuioc si parmezan

Ingrediente:

  • 1 catel mare de usturoi
  • 1/4 lingurita de sare grunjoasa
  • 4 cesti de frunze de busuioc, clatite si uscate
  • 4 linguri de seminte de pin, prajite intr-o tigaie, uscate si racite
  • 1 cana de ulei de masline extra virgin
  • 60 g de parmezan proaspat ras


Mod de preparare:

Se adauga usturoiul si sarea intr-un mixer pana este tocat. Adauga busuiocul si semintele de pin si mixeaza de cateva ori, apoi scurge-le intr-un vas in care ai pus uleiul de masline, tinand mixerul pornit.

Daca il consumi imediat, transfera pesto-ul intr-un castron si amesteca-l cu parmezan. Daca doresti sa-l congelezi, adauga parmezanul abia dupa decongelare.

Sursa foto: talesetc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete