Sosuri

#preparare sos sushi #sos sushi #sushi

Cum prepari sosul pentru sushi. Este mai simplu decat credeai

Nu este doar unul dintre cele mai populare preparate japoneze din lume. Sushi este o adevarata delicatesa, il gasim pregatit in multe feluri si este intotdeauna o optiune excelenta pentru a te bucura impreuna cu invitatii tai de aceasta gustare savuroasa. Am invatat sa-l pregatim acasa, sa-l mancam cu betisoare si sa-l savuram cu sos de soia si wasabi proaspat. Dar nu uitati ca ritualul sushi merge mult mai departe, deoarece il puteti manca in multe alte moduri.

Iata cateva sosuri pentru sushi delicioase, care se prepara foarte usor:

Sos Teriyaki

Este un sos clasic care este insotit de obicei cu bucati de sushi de pui. Baza sa originala este fabricata din sos de soia (shoyu), miere, ghimbir si sake. Este cea mai buna optiune pentru cei care cauta un sos pentru sushi dulce.

Intr-o cratita, amestecati 5 linguri de sos de soia, 1/4 dintr-un pahar de sake, o lingura de miere si alta de zahar brun. Se amesteca energic pana cand ingredientele sunt bine combinate.

Se incalzeste la foc mediu pana cand alcoolul din sake este redus. Veti vedea cum amestecul incepe sa ia consistenta.

Opriti focul si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei. Puteti presara deasupra seminte de susan.

Sos ponzu

Va fi grozav cu orice bucata de sushi din peste, deoarece componentele sale citrice adauga multa aroma. In mod traditional, sosul ponzu este facut din mirin si hondashi.

Intr-un castron, amestecati o cana de sos de soia cu 250 ml de apa, 1 cana de suc de lamaie, 50 ml de otet de orez, o bucata mica de alge kombu si 50 ml de mirin si handashi. Acoperiti recipientul cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru cel putin 2 ore. Nu lasati-l niciodata mai mult de o zi! Inainte de servire, strecurati-l.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sosuri

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare