Iata cateva sosuri pentru sushi delicioase, care se prepara foarte usor:
Sos Teriyaki
Este un sos clasic care este insotit de obicei cu bucati de sushi de pui. Baza sa originala este fabricata din sos de soia (shoyu), miere, ghimbir si sake. Este cea mai buna optiune pentru cei care cauta un sos pentru sushi dulce.
Intr-o cratita, amestecati 5 linguri de sos de soia, 1/4 dintr-un pahar de sake, o lingura de miere si alta de zahar brun. Se amesteca energic pana cand ingredientele sunt bine combinate.
Se incalzeste la foc mediu pana cand alcoolul din sake este redus. Veti vedea cum amestecul incepe sa ia consistenta.
Opriti focul si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei. Puteti presara deasupra seminte de susan.
Sos ponzu
Va fi grozav cu orice bucata de sushi din peste, deoarece componentele sale citrice adauga multa aroma. In mod traditional, sosul ponzu este facut din mirin si hondashi.
Intr-un castron, amestecati o cana de sos de soia cu 250 ml de apa, 1 cana de suc de lamaie, 50 ml de otet de orez, o bucata mica de alge kombu si 50 ml de mirin si handashi. Acoperiti recipientul cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru cel putin 2 ore. Nu lasati-l niciodata mai mult de o zi! Inainte de servire, strecurati-l.
Sursa foto: pexels.com