Sosuri

#maioneza #post

Maioneza de post pe baza de cartofi

Maioneza de post este o modalitate gustoasa de a inlocui maioneza clasica pe care o adaugi in diferite mancaruri . Ea se poate prepara in mai multe feluri si din diferite ingrediente, precum cartofi, pufuleti sau telina si are un gust apropiat de al celei cu oua. Iata asadar o reteta de maioneza de post pe baza de cartofi.

Ingrediente pentru maioneza de post pe baza de cartofi:
 

  • 1 cartof mare sau doi mici, fierti in apa cu sare
     
  • Cateva linguri de ulei de masline
     
  • Zeama de la o lamaie
     
  • 2 lingurite mustar
     
  • 2-3 linguri apa rece
     
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara maioneza de post pe baza de cartofi:
 

  • Fierbe cartofii in coaja pana s-au inmuiat bine. Da-i deoparte, lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja.
     
  • Piseaza-i apoi pana devin ca o pasta groasa.
     
  • Adauga treptat uleiul, alternativ cu zeama de lamaie, amestecand cu mixerul sau cu lingura de lemn.
     
  • Pe parcurs incorporeaza si mustarul si apa rece, pentru a capata consistenta pe care ti-o doresti.
     
  • Da-o putin la rece.
     

Cum se serveste maioneza de post pe baza de cartofi:
 

  • Se consuma fie ca sos pentru diverse mancaruri de post, fie incorporata in mancaruri precum salata boeuf de post.

Pofta buna!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.