Sosuri

#maioneza #post

Maioneza de post pe baza de cartofi

Maioneza de post este o modalitate gustoasa de a inlocui maioneza clasica pe care o adaugi in diferite mancaruri . Ea se poate prepara in mai multe feluri si din diferite ingrediente, precum cartofi, pufuleti sau telina si are un gust apropiat de al celei cu oua. Iata asadar o reteta de maioneza de post pe baza de cartofi.

Ingrediente pentru maioneza de post pe baza de cartofi:
 

  • 1 cartof mare sau doi mici, fierti in apa cu sare
     
  • Cateva linguri de ulei de masline
     
  • Zeama de la o lamaie
     
  • 2 lingurite mustar
     
  • 2-3 linguri apa rece
     
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara maioneza de post pe baza de cartofi:
 

  • Fierbe cartofii in coaja pana s-au inmuiat bine. Da-i deoparte, lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja.
     
  • Piseaza-i apoi pana devin ca o pasta groasa.
     
  • Adauga treptat uleiul, alternativ cu zeama de lamaie, amestecand cu mixerul sau cu lingura de lemn.
     
  • Pe parcurs incorporeaza si mustarul si apa rece, pentru a capata consistenta pe care ti-o doresti.
     
  • Da-o putin la rece.
     

Cum se serveste maioneza de post pe baza de cartofi:
 

  • Se consuma fie ca sos pentru diverse mancaruri de post, fie incorporata in mancaruri precum salata boeuf de post.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare