Mustarul este unul dintre cele mai apreciate sosuri care acompaniaza preparatele din carne sau diverse aperitive. Desi majoritatea gospodinelor cumpara acest sos din comert, un mustar delicios poate fi pregatit cu usurinta si acasa, dupa gustul propriu.
Ingrediente pentru mustar de casa dulce-picant
3 oua
100 g zahar brun
150 ml otet de mere
50 g miere
180 g pudra boabe de mustar
1 lingurita praf ardei iute
Cum se prepara mustar dulce-picant
Amesteca pudra de mustar cu zaharul brun si praful de ardei iute, apoi adauga otetul si mierea si continua mixarea pana obtii o compozitie omogena. Separat, mixeaza ouale, apoi adauga-le peste compozitia de mustar.
Pune aceasta pasta la bain-marie, circa 5 minute, pana observi ca se ingroasa putin.
Pastreaza pasta de mustar in borcane inchise ermetic, la frigider, maximum doua saptamani.
Cum se serveste mustar dulce-picant
Serveste mustarul alaturi de preparate din carne.
Sursa foto: bonnappetit.com