Sosuri

Sos alb din faina

Sosul alb este un preparat foarte simplu, care poate fi aromat si imbunatatit in functie de reteta pentru care dorim sa-l folosim. La baza, pentru a face sos alb ai nevoie de numai trei ingrediente . Il poti diversifica adaugand sare, piper, branza, zahar, fructe, oua sau alte astfel de ingrediente.

Ingrediente pentru sos alb din faina
 

  • 40 gr unt
  • 24 gr faina
  • 425 ml lapte
     

Cum se prepara sosul alb
 

Pune faina, untul si laptele intr-o tigaie, la foc mediu. Amesteca continuu in compozitie. Sosul se va ingrosa. Continua sa amesteci pana cand acesta devine cremos si nu mai are un aspect fainos.
 

Cum se serveste sosul alb din faina
 

Se poate servi la diverse preparate. De exemplu, poate fi utilizat la macaroane sau la paste, adaugand in el oua batute sau branza rasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului