Sosul bernaise se serveste langa peste sau legume la cuptor si este unul din sosurile de baza din bucataria franceza.
Ingrediente pentru sos bernaise
2 galbenusuri mari
1 ceapa mica (rosie)
3-4 lingurite vin
2 lingurite tarhon proaspata
1 foaie dafin
150 g unt
zeama lamaie
Cum se prepara sos bernaise
Toaca ceapa marunt, apoi pune-o la fiert, la foc mic, in vin, impreuna cu tarhonul tocat si frunza de dafin.
Intr-un bol de inox asezat la bain marie, trebuie sa pui galbenusurile amestecate cu sosul de ceapa.
Adauga treptat si untul topit, dar ai grija sa torni putin cate putin. La final, sosul se va ingrosa, iar tot untul va fi incorporat.
Adauga putina zeama de lamaie si tarhon, apoi pastreaza sosul la cald, pana in momentul servirii.
Cum se serveste sos bernaise
Serveste sosul cald, langa preparatul dorit.
Foto: myfreyja.com
#sosuri #retete #sos bernez #sos bernaise
Sos bernez (bernaise)
Sos bernez (bernaise) Sosul bernaise se serveste langa peste sau legume la cuptor si este unul din sosurile de baza din bucataria franceza.- 2012-07-04 2012-07-04
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz