Sosuri

#sosuri #branza #retete #sos de branza

Sos cremos de branza

Sosul cremos de branza se poate servi cald, alaturi de nachos sau alte preparate sarate de acest tip.

Ingrediente pentru sos cremos de branza

1/2 ardei gras

1/2 ardei iute

3 catei usturoi

300 g cascaval ras

2 cani lapte

5 linguri amidon

sare

piper

Cum se prepara sosul cremos de branza

Taie ardeiul gras, cateii de usturoi si ardeiul iute in cubulete cat mai mici.

Separat, pune laptele la fiert intr-o cratita, apoi adauga amidonul alimentar, amestecand continuu, ca sa nu faca cocoloase.

Cand amestecul incepe sa se ingroase, adauga pe rand cascavalul ras, usturoiul si ardeiul tocat.

Dupa ce se topeste cascavalul, poti condimenta sosul cu sare si piper, dupa gust.

Cum se serveste sosul cremos de branza

Serveste acest sos caldut.

Optional, pentru un gust mai special, poti inlocui jumatate din cantitatea de cascaval cu parmezan ras.

Foto: veggiekins.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare