Sosuri

#patrunjel #sos #culinar #ingrediente #reteta

Sos cu patrunjel

Daca vrei sa incerci un alt fel se sos pentru carnea pe care o asezi pe masa, atunci trebuie neaparat sa incerci sosul cu patrunjel . Acest sos este usor de preparat si foarte gustos, de aceea va deveni unul dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru sosul cu patrunjel:
 

  • 600 mililitri lapte
     
  • 40 de grame de faina
     
  • 40 de grame de unt
     
  • 4 linguri patrunjel, taiat marunt
     
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara sosul cu patrunjel:
 

  • Topeste untul intr-o tigaie, la foc mic.
     
  • Adauga faina si lasa sa fiarma la foc mic pentru 2- 3 minute.
     
  • Ia tigaia de pe foc si adauga treptat laptele, amestecand in mod constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.
     
  • Pune tigaia din nou la foc mic si lasa-l sa ajunga la punctul de fierbere , cu capacul pus deasupra, amnestecand din cand in cand.
     
  • Atunci cand sosul a devenit o crema, ia tigaia de pe foc, adauga si patrunjelul taiat, dar si sarea si piperul dupa gust.
     

Cum se serveste sosul cu patrunjel:
 

  • Se serveste fierbinte cu peste, carne de pasare, carne fiarta sau cu legume.


Pofta buna!
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sosuri

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.