Sosuri

#sos #usturoi #castraveti

Sos de castraveti

Un sos de castravete poate fi servit cu orice mancare, insa mai ales cu carne de pui, peste si fructe de mare . Atentie insa daca il consumi seara - din cauza amestecului de smantana, castravete si usturoi ar putea sa-ti cada greu la stomac.
 

Ingrediente pentru sosul de castravete
 

  • 1 castravete mare
  • 5 linguri de smantana
  • 1 lingura de maioneza de casa
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • cateva picaturi de suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de lingurita de marar.
     

Cum se prepara sosul de castravete
 

Curata castravetele si taie-l cubulete mici sau da-l pe razatoare. Pune peste el putina sare.
Lasa-l sa stea 10-15 minute, pentru a permite sucului sa iasa.
Stoarce usor castravetele cu un prosop de hartie, apoi pune-l intr-un bol de blender. Adauga si restul de ingrediente si amesteca bine, insa lasa sa mai ramana bucati de castravete intreg.
Pune sare si piper, dupa gust apoi da-l la frigider pentru cateva ore.
 

Cum se serveste sosul de castravete
 

Se serveste rece.
Il poti consuma cu fripturi si legume.

Pofta buna!
 

Sursa foto : livlovelaugh.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete