Sosul de ciocolata alba este delicios si usor de preparat. Se serveste la diverse prajituri, fructe proaspete sau inghetata.
Ingrediente pentru sosul de ciocolata alba
- 500 grame ciocolata alba, tocata
- 60 grame smantana pentru frisca
- 60 ml sirop de porumb
- 40 ml lichior de ciocolata
- 10 grame extract de vanilie.
Cum se prepara sosul de ciocolata alba
Topeste ciocolata alba la bain marie. Amesteca continuu, pana cand ciocolata se topeste in intregime. Cand s-a topit, ia ciocolata de pe foc.
Intr-o cratita pune la fiert smantana pentru frisca. Lasa pe foc pana da in clocot. Adaug siropul de porumb si amesteca pana este bine incorporat.
Adauga ciocolata topita, lichiorul de ciocolata si vanilia. Amesteca continuu, pana obtii o pasta cremoasa.
Cum se serveste sosul de ciocolata calda
Sosul de ciocolata alba se serveste la numeroase dulciuri, prajituri sau fructe proaspete.