Sosul de cirese este un preparat dulce, potrivit pentru a fi folosit la diverse deserturi , reci sau calde. Il poti face repede, in doar cateva minute. Pentru aceasta reteta ai nevoie de sos Worcestershire .
Ingrediente pentru sos de cirese
- 1 cana cirese
- ¼ cana suc de portocale
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri otet
- 3 linguri suc de lamaie
- ¼ lingura sos Worcestershire
- 2 linguri sos soia
- ¼ lingura coaja de lamaie, rasa
-
1 lingura amidon de porumb.
Cum se prepara sosul de cirese
Pune intr-o cratita ciresele, sucul de portocale, zaharul, otetul, sucul de lamaie, sosurile Worcestershire si soia, coaja de portocala si amidonul. Amesteca bine ingredientele. Apoi lasa compozitia sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, pana cand obtii sosul de cirese.
Cum se serveste sosul de cirese
Serveste sosul simplu sau in compozitia unor deserturi precum placinte, prajituri, inghetata, napolitane, budinca etc. Pastreaza 2-3 cirese pentru a le folosi ca decor la final. Poti pune sosul la frigider pentru a-l pastra pana cand vei avea nevoie de el.