Sosul de Craciun din coacaze si vin rosu se prepara foarte repede si are o savoare aparte. Acest sos poate fi preparat chiar si cu o saptmana inainte de masa de Craciun. Il poti servi la diverse preparate din carne.
Ingrediente pentru sosul de Craciun din coacaze si vin rosu
- 400 ml vin rosu
- 500 grame coacaze
- 100 grame zahar
- 2 cuisoare
- anason
- un bat de scortisoara.
Cum se prepara sosul de Craciun din coacaze si vin rosu
Intr-o cratita amesteca vinul cu zaharul, anasonul, scortisoara si cuisoarele. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa sa fiarba pana se evapora jumatate din cantitate. Adauga coacazele si lasa sa fiarba timp de 5 - 10 minute.
Lasa apoi sosul sa se raceasca. Transfera sosul intr-un recipient si depoziteaza-l la frigider pana il servesti.
Cum se serveste sosul de Craciun din coacaze si vin rosu
Sosul de Craciun din coacaze si vin rosu se serveste la diverse preparate din carne.