Sosuri

#sosuri #retete #macris #sos macris

Sos de macris

Sosul de macris se potriveste foarte bine langa un rasol de vita sau un peste la gratar.

Ingrediente pentru sos de macris

200 g frunze verzi de macris

2 linguri unt

sare

1 pahar smantana (200 ml)

1 cana supa de carne sau de zarzavat (250 ml)

Cum se prepara sos de macris

Spala frunzele de macris si toaca-le marunt, apoi pune-le la prajit in unt. Adauga faina in ploaie, amesteca incet si stinge totul cu supa de carne sau de zarzavat.

Lasa sosul sa fiarba la foc mic, pana cand frunzele sunt bine patrunse. Adauga smantana peste acest amestec,dar mai lasa totul la fiert circa 10 minute. Dupa acest moment ia cratita de pe foc si lasa sosul deoparte, la racit.

Cum se serveste sos de macris

Serveste acest sos rece, alaturi de un rasol de carne.

In cazul in care alegi sa folosesti sosul de macris pentru peste la gratar, trebuie sa-l servesti cald.

Foto: ratnersreciperoundup.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare