Sosul de portocale si merisoare este un sos consistent, cu un gust dulce-acrisor, ideal atat pentru preparatele dulci, cat si pentru cele sarate. Se potriveste de minune la fripturile de curcan, alaturi de cartofi crocanti la cuptor.
Ingrediente pentru sosul de portocale si merisoare
- 300 ml apa
- 400 grame zahar
- 500 grame merisoare
- 1 portocala
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/2 lingurita cardamom
Cum se prepara sosul de portocale si merisoare
Spala bine merisoarele si toaca portocala cat mai marunt. Pe foc, intr-o cratita, combina zaharul cu o cana de apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva.
Adauga apoi merisoarele, acopera cu un capac si lasa la fiert timp de 10 - 15 minute. Ia apoi capacul si mai lasa asa la fiert inca 10 minute. Amesteca din cand in cand.
Adauga apoi restul de apa, portocala tocata, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele si cardamomul. Amesteca si lasa la fiert timp de 20 de minute, pana cand obtii un sos cremos.
Inainte de a servi, lasa sosul sa se raceasca complet.
Cum se serveste sosul de portocale si merisoare
Sosul de portocale si merisoare se serveste cu paine unsa cu unt sau cu clatite. Este insa ideal si pentru fripturile de curcan sau pui.
Sursa foto: kelseysappleaday.blogspot.com