Sosuri

#retete sosuri #sosuri #portocale # merisoare #sos de portocale

Sos de portocale si merisoare

Sosul de portocale si merisoare este un sos consistent, cu un gust dulce-acrisor, ideal atat pentru preparatele dulci, cat si pentru cele sarate. Se potriveste de minune la fripturile de curcan, alaturi de cartofi crocanti la cuptor.


Ingrediente pentru sosul de portocale si merisoare

  • 300 ml apa
  • 400 grame zahar
  • 500 grame merisoare
  • 1 portocala
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1/2 lingurita cardamom


Cum se prepara sosul de portocale si merisoare

Spala bine merisoarele si toaca portocala cat mai marunt. Pe foc, intr-o cratita, combina zaharul cu o cana de apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva.

Adauga apoi merisoarele, acopera cu un capac si lasa la fiert timp de 10 - 15 minute. Ia apoi capacul si mai lasa asa la fiert inca 10 minute. Amesteca din cand in cand.

Adauga apoi restul de apa, portocala tocata, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele si cardamomul. Amesteca si lasa la fiert timp de 20 de minute, pana cand obtii un sos cremos.

Inainte de a servi, lasa sosul sa se raceasca complet.


Cum se serveste sosul de portocale si merisoare

Sosul de portocale si merisoare se serveste cu paine unsa cu unt sau cu clatite. Este insa ideal si pentru fripturile de curcan sau pui.

Sursa foto: kelseysappleaday.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare