Sosuri

#sosuri #retete #sos de sardele #sardele

Sos de sardele

Sosul de sardele face parte din categoria sosurilor reci, care se pot servi alaturi de diverse fripturi de pasare sau vita.

Ingrediente pentru sos de sardele

3 galbenusuri tari

1 ceasca ulei

1 ceapa

1 lingura patrunjel tocat

1 lingura faina

sare

1 pahar vin alb

1 foaie de dafin

1 lingura otet

100 g sardele

1/2 lamaie

Cum se prepara sos de sardele

Freaca galbenusurile cu mustar si ulei, pana obtii o maioneza groasa. Subtiaza maioneza cu zeama de la o jumatate de lamaie. Adauga ceapa tocata marunt si sardelele fara oase, tocate foarte fin.

Separat, pregateste un sos din faina, otet si vi alb, pe care il fiebi 10 minute cu o foaie de dafin.

Lasa sosul la racit, apoi amesteca-l cu maioneza si potriveste de gust cu sare.

Cum se serveste sosul de sardele

Serveste sosul rece, de la frigider.

Foto: delish.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului