Sosuri

#tarhon #otet #oua

Sos de tarhon

Sosul de fumat si usor de facut. Acesta se potriveste cel mai bine impreuna cu preparate din carne.
 

Ingrediente pentru sos de tarhon
 

  • 700 gr tarhon proaspat
  • 400 ml supa de pui fara grasime
  • 2 oua
  • 1 lingurita de faina
  • 25 ml otet
  • sare si piper
     

Cum se prepara sosul de tarhon
 

Spala bine tarhonul, sterge-l apoi toaca-l marunt si pune-l la fiert in supa.

Sparge ouale, separand albusurile de galbenusuri. Pune galbenusurile intr-un castronas impreuna cu faina si amesteca bine. Toarna apoi peste ele otetul si amesteca din nou. Toarna cu grija compozitia peste supa, astfel incat sa nu se branzeasca. Se lasa sosul la fiert pana da in 2-3 clocote. Adauga apoi sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste sosul de tarhon
 

Se serveste peste fripturi de pui, vita sau vanat . De asemenea, il poti folosi peste legumele din garnituri , precum cartofii natur.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare