Sosul de fumat si usor de facut. Acesta se potriveste cel mai bine impreuna cu preparate din carne.
Ingrediente pentru sos de tarhon
- 700 gr tarhon proaspat
- 400 ml supa de pui fara grasime
- 2 oua
- 1 lingurita de faina
- 25 ml otet
-
sare si piper
Cum se prepara sosul de tarhon
Spala bine tarhonul, sterge-l apoi toaca-l marunt si pune-l la fiert in supa.
Sparge ouale, separand albusurile de galbenusuri. Pune galbenusurile intr-un castronas impreuna cu faina si amesteca bine. Toarna apoi peste ele otetul si amesteca din nou. Toarna cu grija compozitia peste supa, astfel incat sa nu se branzeasca. Se lasa sosul la fiert pana da in 2-3 clocote. Adauga apoi sare si piper dupa gust.
Cum se serveste sosul de tarhon
Se serveste peste fripturi de pui, vita sau vanat . De asemenea, il poti folosi peste legumele din garnituri , precum cartofii natur.