Sosuri

#tarhon #otet #oua

Sos de tarhon

Sosul de fumat si usor de facut. Acesta se potriveste cel mai bine impreuna cu preparate din carne.
 

Ingrediente pentru sos de tarhon
 

  • 700 gr tarhon proaspat
  • 400 ml supa de pui fara grasime
  • 2 oua
  • 1 lingurita de faina
  • 25 ml otet
  • sare si piper
     

Cum se prepara sosul de tarhon
 

Spala bine tarhonul, sterge-l apoi toaca-l marunt si pune-l la fiert in supa.

Sparge ouale, separand albusurile de galbenusuri. Pune galbenusurile intr-un castronas impreuna cu faina si amesteca bine. Toarna apoi peste ele otetul si amesteca din nou. Toarna cu grija compozitia peste supa, astfel incat sa nu se branzeasca. Se lasa sosul la fiert pana da in 2-3 clocote. Adauga apoi sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste sosul de tarhon
 

Se serveste peste fripturi de pui, vita sau vanat . De asemenea, il poti folosi peste legumele din garnituri , precum cartofii natur.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sosuri

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.