Sosuri

#urzici #ulei de masline #smantana #ceapa

Sos de urzici

Sosul de urzici este un preparat usor, potrivit pentru cei care tin diete. Acesta contine vitaminte si minerale si are o aroma deosebita. Serveste-l pe post de garnitura la carne sau ca aperitiv cu paine prajita.

Ingrediente pentru sos de urzici
 

  • 450 gr urzici proaspete
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana
  • 1 ceapa
  • 3 linguri faina
  • 1 cana supa de pui
  • sare
     

Cum se prepara sosul de urzici
 

Tine urzicile in apa rece in jur de jumatate de ora, apoi spala-le foarte bine si scurge-le de apa intr-o strecuratoare. Alege doar frunzulitele, aruncand coditele.

Pune apa la fiert. Cand aceasta a inceput sa fiarba, scufunda urzicile pentru 5 minute, apoi scoate-le si scurge-le din nou. Taie-le fin.

Pune faina intr-o tigaie si amesteca, pentru ca aceasta sa inceapa sa se coaca. Toarna ulei, adauga ceapa si amesteca. Dupa ce s-a calit ceapa, toarna supa de pui si amesteca. Apoi adauga urzicile fierte si amesteca. Lasa sosul sa dea o data in clocot. Apoi adauga smantana si lasa sosul sa fiarba cam 2 minute.
 

Cum se serveste sosul de urzici
 

Se serveste garnisit cu frunzulite de patrunjel. Poate servi ca o garnitura langa peste sau carne de pui. De asemenea, poate fi servit ca un aperitiv cu paine prajita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului