Sosul de urzici este un preparat usor, potrivit pentru cei care tin diete. Acesta contine vitaminte si minerale si are o aroma deosebita. Serveste-l pe post de garnitura la carne sau ca aperitiv cu paine prajita.
Ingrediente pentru sos de urzici
- 450 gr urzici proaspete
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri smantana
- 1 ceapa
- 3 linguri faina
- 1 cana supa de pui
-
sare
Cum se prepara sosul de urzici
Tine urzicile in apa rece in jur de jumatate de ora, apoi spala-le foarte bine si scurge-le de apa intr-o strecuratoare. Alege doar frunzulitele, aruncand coditele.
Pune apa la fiert. Cand aceasta a inceput sa fiarba, scufunda urzicile pentru 5 minute, apoi scoate-le si scurge-le din nou. Taie-le fin.
Pune faina intr-o tigaie si amesteca, pentru ca aceasta sa inceapa sa se coaca. Toarna ulei, adauga ceapa si amesteca. Dupa ce s-a calit ceapa, toarna supa de pui si amesteca. Apoi adauga urzicile fierte si amesteca. Lasa sosul sa dea o data in clocot. Apoi adauga smantana si lasa sosul sa fiarba cam 2 minute.
Cum se serveste sosul de urzici
Se serveste garnisit cu frunzulite de patrunjel. Poate servi ca o garnitura langa peste sau carne de pui. De asemenea, poate fi servit ca un aperitiv cu paine prajita.