Atunci cand ai zmeura proaspata si vrei sa o folosesti in bucatarie, incearca un sos de zmeura. Il poti folosi in diverse preparate de desert.
Ingrediente pentru sosul de zmeura
- zmeura proaspata
- 2 linguri suc de portocale
- 2 linguri amidon de porumb
- ¼ cana zahar alb
- 1 cana apa rece
Cum se prepara sosul de zmeura
Pune intr-un vas zmeura, sucul de portocale si zaharul. Amesteca separat amidonul de porumb cu apa, pana obtii o pasta omogena. Toarna-l apoi peste prima compozitie. Pune-o pe aceasta intr-o cratita pe foc, pana ajunge sa fiarba.
Las-o la fiert 5 minute, amestecand continuu. Sosul trebuie sa capete in acest timp consistenta dorita.
Toarna apoi sosul intr-un blender pentru a obtine o pasta foarte fina.
Cum se serveste sosul de zmeura
Sosul de zmeura se serveste cald sau rece. Poate fi folosit la diverse deserturi , precum prajituri , preparate cu ciocolata, prajituri cu branza, inghetata etc.