Sosuri

# sos dulce-acrisor #sosuri #sos tomate

Sos dulce-acrisor

Sosul dulce-acrisor este un preparat potrivit pentru diverse gustari, in orez si mancaruri asiatice. Pentru un sos-dulce acrisor sanatos, fara conservanti, invata sa-l prepari la tine in bucatarie.


Ingrediente pentru sos dulce-acrisor

 

  • 1/4 cana zahar brun
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 linguri otet din orez sau otet din cidru
  • 1/2 cana apa + 2 linguri apa
  • 2 lingurite amidon de porumb


Cum se prepara sosul dulce-acrisor


Dizolva amidonul de porumb in doua linguri de apa. Amesteca intr-un castron zaharul, sarea,sosul de soia, ketchup-ul, otetul si jumatate de cana de apa. Pune la fiert si lasa pe foc pana cand compozitia aproape da in clocot.

Amesteca din cand in cand in tot acest timp pentru ca zaharul sa se dizolve. Toarna solutia de amidon in castron si amesteca, tinand pe foc inca 15 secunde. Sosul dulce-acrisor trebuie sa dea in clocot si sa devina mai gros. Ia sosul de pe foc si lasa-l la racit 10 minute. Adauga putina sare daca este nevoie.


Cum se serveste sosul dulce-acrisor


Sosul dulce-acrisor se serveste la temperatura camerei, cu friptura, chiftelute, peste, paste etc.

Sursa foto: wherewhywhen.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sosuri

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare