Originar din Mexic, sosul guacamole este preparat din fructe de avocado bine coapte si diverse mirodenii . Este potrivit pentru fripturi si preparate la gratar. Il poti folosi insa si ca gustare, alaturi de din cartofi prajiti sau legume proaspete.
Ingrediente pentru sosul guacamole
- 2 avocado
- sucul de la o lamai
- 1 rosie, tocata
- 1 catel de
- patrunjel, tocat
- coriandru
- 1 ceapa verde , tocata
- 1 ardei rosu
- sare.
Cum se prepara sosul guacamole
Intr-un bol amesteca pulpa de avocado cu sucul de lamaie. Amesteca bin pana obtii o pasta cremoasa.
Adauga rosia, usturoiul pisat, patrunjelul , coriandrul, ceapa verde, ardeiul si sarea. Amesteca bine.
Cum se serveste sosul guacamole
Sosul guacamole este potrivit pentru legume precum morcovi sau teje de telina. Poate fi servit insa si cu chips-uri, nacho sau diverse fripturi si preparate la gratar.