Sosul pentru gratar este unul dintre cele mai importante componente pentru prepararea unui gratar delicios. Datorita ingredientelor sale, el are un gust care ii da gratarului o savoare speciala.
Ingrediente pentru prepararea sosului pentru gratar:
-
3 cani cu ceapa maruntita
-
Un sfert de cana de miere
-
1 lingura usturoi maruntit
-
2 linguri suc de lamaie
-
1 cana ardei dulce, taiat marunt
-
1 lingura sare
-
O jumatate de cana de patrunjel uscat
-
1 cana de vin alb sec
-
O jumatate de lingurita de menta uscata
-
3 linguri otet
-
2 cani ketchup
-
O jumatate de lingura de suc de rosii (bulion) picant
-
Optional: daca ai in casa sos pentru friptura , achizitionat din comert, poti adauga 1-2 linguri.
Cum se prepara sosul pentru gratar:
-
Se adauga pe rand ingredientele intr-o cratita mare.
-
Se pune cratita pe foc, la foc mediu, pana cand incepe sa fiarba.
-
Da focul mai mic si lasa-l sa fiarba doua-trei ore.
Cum se serveste sosul pentru gratar:
-
Dupa ce ai luat sosul de pe foc si l-ai pus sa se raceasca, il poti adauga peste carnea facuta la gratar.
Pofta buna!