Sosul acasa .ro/pesto" title="pesto">pesto cu rucola si alune este potrivit pentru diverse preparate din carne, peste, paste sau salate . Are un gust bun si este foarte sanatos.
Ingrediente pentru sosul Pesto cu rucola si alune
- 40 grame alune
- 100 grame rucola
- 2 catei de usturoi
- 40 ml ulei de masline
- 40 grame parmezan ras
-
sare
- piper.
Cum se prepara sosul Pesto cu rucola si alune
Cu ajutorul unui blender, macina alunele pana obtii o pudra fina. Adauga rucola si usturoiul si continua sa amesteci.
Adauga treptat si uleiul de masline. Amesteca bine, pana obtii o pasta cremoasa.
Adauga si parmezanul. Asezoneaza cu sare si piper.
Sosul pesto se poate depozita la frigider timp de 2 zile.
Cum se serveste sosul Pesto cu rucola si alune
Sosul pesto cu rucola si alune se serveste la paste, diverse preparate din peste alb sau salate.