Sosul pesto de iarna este consistent, gustos si cu o aroma proaspata, ideala pentru paste si sandwichuri. Se prepara rapid si poate fi tinut si la frigider pentru cateva zile.
Ingrediente pentru sosul pesto de iarna
- 100 grame nuci tocate
- 250 grame spanac tocat
- 200 grame parmezan ras
- 100 ml ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 20 ml zeama de lamaie
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Cum se prepara sosul pesto de iarna
Incinge cuptorul la 200 de grade. Asaza nucile intr-o tava si da la cuptor pentru 10 minute. Intre timp, fierbe apa intr-o oala. Adauga spanacul tocat si lasa pe foc pana cand da in clocot.
Scurge bine spanacul si transfera pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie care sa absoarba tot lichidul.
Cu un blender mixeaza nucile, spanacul, parmezanul, uleiul de masline, usturoiul si sucul de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Mixeaza bine pana obtii un piure. Mai poti adauga ulei de masline daca piureul nu are consistenta dorita.
Sosul se consuma imediat, insa poate fi tinut si la frigider pana la 3 zile.
Cum se serveste sosul pesto de iarna
Sosul pesto de iarna se serveste cu paste. Este si o baza ideala pentru sandwichuri cu rucola, prosciutto si rosii cherry.
Sursa foto: thekitchn.com