Sosuri

#sosuri #retete #sos de rosii #sos picant

Sos picant de rosii

Sosul picant de rosii se poate servi alaturi de diverse fripturi sau poate fi folosit ca sos pentru paste. Este foarte gustos si simplu de preparat.

Ingrediente pentru sos picant

500 ml rosii in bulion

3 catei usturoi

1 ceapa medie

2 linguri ulei de masline

1 ardei iute

1 lingura boia dulce

1 legatura patrunjel

cimbru

sare

piper

Cum se prepara sosul picant de rosii

Taie marunt ceapa si usturoiul si caleste-le in uleiul incins. Adauga rosiile pasate, dupa ce se rumenesc usor ceapa si usturoiul.

Pune verdeata tocata, boiaua, cimbrul uscat si ardeiul maruntit, apoi potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper.

Lasa sosul sa fiarba la foc mic, pret de 25 de minute, pana ce scade.

Serveste sosul langa friptura sau paste.

Cum se serveste sosul picant de rosii

Serveste acest sos fierbinte.

Foto: healthpromoting.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare