Sosul salsa de ciuperci constituie un ingredient util in bucatarie, pentru diverse preparate, de la pastele italienesti la salatele cu legume si carne.
Ingrediente pentru sos salsa de ciuperci
- 14 grame ciuperci hribi uscati
- 900 gr ciuperci albe mici
- 6 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite ceapa tocata
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
- 1 catel de usturoi
- ¼ lingura cimbru uscat
- 1 lingura sare
- ¼ lingura piper negru proaspat macinat
- 2 linguri sos de tomate
- apa calda
-
½ cana vin alb sec
Cum se prepara sosul salsa de ciuperci
Scufunda hribii in apa calda, lasandu-i pentru 10 minute. Apoi scoate-i si scurge-i bine. Apoi taie-i in bucati mari.
Ia ciupercile albe si spala-le, usuca-le si taie-le marunt.
Pune intr-o tigaie niste ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper si soteaza compozitia cam jumatate de minut. Adauga apoi ciupercile si gateste-le la foc iute pentru 5 minute, amestecand mereu. Adauga sosul de tomate si vinul. Amesteca si asteapta ca alcoolul sa se evapore. Adauga niste apa calda, cam o cana si lasa mancarea pe foc pana cand compozitia s-a redus considerabil.
Cum se serveste sosul salsa de ciuperci
Se serveste in diverse preparate, precum salatele sau pastele.