Sosuri

#rosii #ghimbir #salsa #sos #piersici #coriandru #ceapa verde #ardei gras #usturoi #lime

Sos salsa de piersici

Prepara o salsa din fructe si plante aromatice pentru o friptura de pui la gratar sau un peste. Este un sos colorat si gustos, care complimenteaza orice mancare din carne de pui, peste si chiar porc.
 

Ingrediente pentru salsa de piersici
 

  • 2 cani piersici decojite, taiate
  • 1 cana rosie taiata
  • 1/2 cana ceapa verde taiata
  • 1/4 cana ardei gras rosu, taiat
  • 2 linguri suc de lime
  • 1 lingura coriandru proaspat, taiat
  • 1 lingura ghimbir
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingura suc de portocale
  • 1 lingura piper negru macinat
  • miere.
     

Cum se prepara salsa de piersici si condimente
 

Pune intr-un castron toate ingredientele. Adauga apoi miere dupa gust, in functie de cat de dulce vrei sa fie compozitia. In loc de miere se poate folosi si zaharul. Daca ai un fruct de mango, il poti adauga si pe el in compozitie.

Da la frigider castronul cu salsa si lasa-l sa stea la rece cam trei sferturi de ora.
 

Cum se serveste salsa de piersici si condimente
 

Se serveste rece, alaturi de o friptura la gratar de pui sau porc. De asemenea, poate fi servit cu succes la peste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete