Sosul special cu aroma de Craciun este un sos simplu, cu foarte putine ingrediente, dar care va da totusi culoare si un gust special bucatelor pe care le va insoti. Avand in componenta capsuni si coacaze , sosul special cu aroma de Craciun poate fi asezat peste carne de porc , de pui sau de curcan, insa poate insoti si dulciuri, precum prajiturile cu branza sau inghetata.
Ingrediente pentru sosul special cu aroma de Craciun:
- 1 punga sau o cutie de capsuni taiate si congelate, care vor fi decongelate
- O jumatate de cana de zahar
- 1 pachet sau o cutie (aproximativ 400 de grame) de coacaze.
Mod de preparare a sosului special cu aroma de Craciun:
- Strecoara siropul de la capsuni intr-o masura de o cana.
- Pune o cana cu apa intr-o cratita de 3 litri, adauga siropul, zaharul si coacazele.
- Lasa-le sa se incalzeasca pana la fierbere , la foc mediu, amestecand din cand in cand.
- Da focul mai mic si lasa sa fiarba, fara capac, pana cand coacazele au pocnit.
- Adauga si capsunile si amesteca bine.
- Ia oala de pe foc si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
- Transfera-l din cratita intr-un bol cu ajutorul unei linguri. Acopera bolul si pune-l la frigider pentru 3 ore.
Mod de servire a sosului special cu aroma de Craciun:
- Se serveste rece, prin adaugarea peste carnea prajita sau peste prajituri.
Pofta buna!