Sosuri

#sos italian #sos verde #retete sosuri #sosuri

Sos verde, italian, pentru paste sau salate

Sosul verde, italian, se prepara in doar doua minute si este foarte gustos. Merge perfect alaturi de salate. In plus este plin de vitamine si minerale.

Ingrediente pentru sosul verde

  • 250g patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri otet de mere
  • 2 linguri miez de paine
  • 1 lingurita capere
  • ulei de masline extravirgin
  • sare

Cum se prepara sosul verde

Amesteca oteltul de mere cu patru linguri de apa si afauga painea la inmuiat. Adaug-o apoi in blender impreuna cu patrunjelul, putin ulei de masline, caperele si usturoiul pisat. Mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. Asezoneaza cu sare dupa gust, daca este necesar. Nu adauga sare de la inceput, deoarece caperele sunt foarte sarate. Daca consideri necesar mai adauga putin ulei sau apa cu otet.

Pastreaza sosul la rece, in borcane inchise ermetic. Acesta rezista timp de cateva zile. Il poti folosi in prepararea salatelor sau chiar a pastelor, in locul traditionalului sos pesto.

Sursa foto: lifeofthepartyalways.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete