Ingrediente pentru sosul verde
- 250g patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri otet de mere
- 2 linguri miez de paine
- 1 lingurita capere
- ulei de masline extravirgin
- sare
Cum se prepara sosul verde
Amesteca oteltul de mere cu patru linguri de apa si afauga painea la inmuiat. Adaug-o apoi in blender impreuna cu patrunjelul, putin ulei de masline, caperele si usturoiul pisat. Mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. Asezoneaza cu sare dupa gust, daca este necesar. Nu adauga sare de la inceput, deoarece caperele sunt foarte sarate. Daca consideri necesar mai adauga putin ulei sau apa cu otet.
Pastreaza sosul la rece, in borcane inchise ermetic. Acesta rezista timp de cateva zile. Il poti folosi in prepararea salatelor sau chiar a pastelor, in locul traditionalului sos pesto.
Sursa foto: lifeofthepartyalways.com