Sosuri

#sos #worcestershire #ceapa #rosii

Sos Worcestershire

Sosul Worcestershire este un ingredient special, folosit in numeroase preparate. Adesea, este cumparat direct din magazin, insa poate fi facut si acasa. Principalul sau dezavantaj consta in ingredientele numeroase. Avantajul sta insa in modul foarte simplu de preparare.


Ingrediente pentru sos Worcestershire
 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, taiate in bucati mari
  • ½ cana pasta de tamarin
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 2 linguri ghimbir tocat
  • 2 ardei iuti mexicani, fara seminte
  • ¼ cana ansoa taiate
  • ¼ cani sos de tomate
  • cuisoare
  • 2 linguri piper negru
  • ½ cana sirop de porumb cu caramel
  • 1 cana molasa
  • 3 cani otet alb
  • 1 cana bere neagra
  • ½ cana suc de portocale
  • 2 cani de apa
  • 1 lamaie taiata marunt
  • 1 lime, taiata marunt


Cum se prepara sosul Worcestershire
 

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie. Soteaza ceapa, pentru a capata o culoare aurie. Adauga pasta de tamarin, usturoiul, ghimbirul si ardeii mexicani. Lasa totul la foc mediu 5 minute.

Adauga ansoa, pasta de tomate, cuisoarele, piperul, siropul de porumb, molasa, otetul alb, berea , sucul de portocale, apa, lamaie si lime.

Amesteca totul sa se omogenizeze si lasa pe foc pentru a ajunge la punctul de fierbere. Redu apoi flacara si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Trebuie sa faci acest lucru 3 ore, pana cand sosul se intareste suficient incat sa ramana pe spatele unei linguri. Se transfera apoi sosul intr-o sticla si poate fi depozitat la frigider.

 

Cum se serveste sosul Worcestershire


Se serveste in diverse preparate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare